Saturday, January 3, 2009

setelah 6 hari

setelah 6 hari aku bergelar isteri
kat keramat au2 aku memparking diri
melakukan kerja-kerja dan tanggungjawab dengan dedikasi
jaga makan minum dan hal ehwal suami
tak lupe pagi tadi pukul 4 suami yang sakit perut aku temani
tak taulah salah makan semalam time dengan makmi?
diorang ade gak ajak zaki
tapi die nuuun di cameron highland dengan bini
arini lak umah mama kami tujui
pak uda siap mask roasted turkey
pengantin baru jadi VIP
semua lapa tapi pengantin yang disuruh rasmi
makan sikit je, maklumla perut memainkan gitar tali
balik dari umah mama jusco kami terokai
besr gak jusco kat au2 ni...
jalan2 sampai penat kaki
konon list mcm2, sampai sane lupe nak beli
balik jusco ktorg sepakat nak pegi bali
ajak syafiq dia xmau p,
sambil booking airasia sambil telinge dengar tv,
kedah lawan selangor bola malam ni,
suami aku penyokong merah kuningla manelagi,
kedah kalah 1-4 jangan nangis ye mr .afifi
esok kene bangun pagi2...
dah beli tiket bas nak balik jb
isnin kene keje x igt dah camne ni.....
apepun, yang sentiasa tersemat di hati....
wajah ayah dan umi....
rindu giler nak jmpe di jb,
rindu gak nak layan tokwan yang dah leh jalan ni....
memang seronok jadi isteri,,
tapi life kat kangkar pulai lebih berarti
buat masa ini....
I MISS MY FAMILY...
bila la kite nak kumpul lagi.....mcam time kenduri....

6 comments:

husna afifi said...

sejak menjadi isteri
bukan main bersajak lagi!
hihihihihi

ihsan_huhu said...

sori la orang punya bini
skang jage la laki
esok luse jage baby
bile mau ramai2 lagi?

tunggu r aku nyer kenduri!!

wahuwahuwahua

husna afifi said...

esan nye kenduri
dok sibuk skarang mencari
bawa balik calon dr oz
mau2 yang kulit sputih salji
amin amin ya rabbi!

hauhuahuahha

ahmad syafiq said...

kakakukaryawan

mangkuk statik said...

gila
terpegun sungguh la
bila aku baca la
manyak power la
bila
nak sambung la

latiFaH said...

Selamat Pengantin Baru.

http://nokoko.multiply.com/

Lat =)